Filmul "Revederea", proiectat in cadrul Festivalului International al tinerelor talente romanesti, desfasurat la Roma
2015-10-12 21:18:18

alexe-bogdan-559963l

Tanarul regizor, Bogdan Alexe, va participa la Festivalul International al tinerelor talente romanesti, editia a V-a, desfasurat luna aceasta la Roma. Unul dintre filmele sale de suflet, „Revederea”, realizat în cadrul proiectului „Tabăra de Film”, va avea proiectia in cadrul acestui eveniment.

Până pe 17 octombrie un program bogat de evenimente cu intrare gratuită se vor desfășura la Roma în locații de prestigiu. Festivalul este organizat şi promovat de către Asociaţia culturală româno-italiană Propatria în colaborare cu Ambasada României în Italia, este susţinut de Ministerului de Externe al României si se bucură de numeroase patronaje acordate de către importante instituţii din Italia: Senatul Republicii, Camera Deputaților, Regiunea Lazio, Primăria Romei – Sectorul I, Federația italiană de Sah.

“Ma simt onorat sa fac parte din juriul Festivalului si imi face deosebita placere faptul ca filmul “Revederea” va avea proiectia in cadrul acestui eveniment important pentru cultura romaneasca si nu numai”, declara regizorul Bogdan Alexe.

Festivalul, născut cu scopul de a încuraja și promova tinerii români talentați din diaspora, anul acesta, pentru prima oară deschide ușile și celorlalte comunități de pe teritoriul capitalei Italiei, dând viață unui spectacol intercultural, inaugurând în acest mod o nouă abordare a integrării și a enormelor energii legate de dialog și de o nouă concepție de cetățenie.

Gala PROPATRIA va fi, ca în fiecare an, punctul culminant al Festivalului și va avea loc sâmbătă 17 octombrie la Teatrul Cassia, via Santa Giovanna Elisabett. Incepând cu ora 17,00 partida de șah simultan cu Campioana Naţională a Italiei în anul 2015, Daniela Movileanu și proiecţia filmului „Revederea” realizat în cadrul proiectului „Tabăra de Film” (România) ajuns anul acesta la cea de a 5-a ediţie, realizat de Bogdan Alexe și Tiberiu Rotărescu.

Juriul va fi alcătuit din 9 membri, specialişti în diverse domenii ale artei precum şi reprezentanţi instituţionali: un reprezentant al Ambasadei României în Italia, Şoimiţa Lupu (balerină), Tatiana Covor (scriitor), Elena Postelnicu (Radio România), Bogdan Alexe (producător Tabăra de Film), Catalina Diaconu (pianist, profesor la cursurile preuniversitare ale Conservatorului Santa Cecilia Roma), Conte Fernando Crociani Baglioni (jurnalist), Giovanni Iorio Giannoli (profesor Universitatea Tor Vergata, Roma), Michela Becchis (critic de artă).

Ce părere aveți? Like or not?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *