Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) desfășoară, în perioada 09 – 15 decembrie 2023, campania de fundraising comunitar LICITAȚIA BRAZILOR DE BINE,destinată proiectelor educaționale ce vizează alfabetizarea copiilor din județul Dolj. Acest eveniment aduce la un loc toată comunitatea responsabililor de bine, pentru ca împreună să transmitem clar mesajul DĂM PRIORITATE EDUCAȚIEI!
În cadrul Licitației Brazilor de BINE, aflată la cea de-a doua ediție, diferite instituții, organizații sau companii au realizat brazi de Crăciun cu un mesaj special și i-au donat pentru a fi scoși la licitație.
Până pe 15 decembrie 2023, unități de învățământ, instituții sau companii, dornice să se implice în acest proiect, se pot alătura licitației donând brazi cu povești proprii și promovând propriul brăduț pentru a face fundraising pentru alfabetizarea copiilor, reducerea abandonului școlar și a anafabetismului funcțional.
Povestea fiecăruia brăduț înscris la licitație se regăsește pe pagina de Facebook LICITAȚIA BRAZILOR DE BINE. Ofertele pentru fiecare dintre exponate pot fi depuse on-line prin comentarii la fotografii, până vineri, 15.12.2023, ora 10.00, ultima strigare pentru adjudecarea Brazilor de BINE urmând a fi realizată în aceeași zi, la ora 12.00, în cadrul Târgului de Crăciun ce va fi organizat la Teatrul Național din Craiova.
Companiile pot sponsoriza, iar persoanele fizice pot dona sumele pentru care vor fi adjudecati brăduții! Faptul că nu poți face totul nu este o scuză pentru a nu face nimic!
Context
Elevii români cu vârsta de 15 ani sunt pe penultimul loc în Uniunea Europeană în privința rezultatelor la citire, matematică și științe de la testele PISA 2022 (Programme for International Student Assessment).
În prezent, 1650 de copii sunt implicați în programele educaționale gestionate de ARTI, unii dintre ei provenind din mediul rural, cu risc major de abandon școlar.
Despre Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă
Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă este o organizație non-profit implicată în dezvoltarea comunităților locale de peste 20 ani. În prezent, ARTI are în implementare șapte programe umbrelă ce dezvoltă la rândul lor diferite proiecte la nivel local sau național. Acestea sunt: Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS (organizatorul Semimaratonului Craiovei), REPER (în cadrul căruia sunt dezvoltate proiectele Școala Româno-Britanică, conceptul comunitar EduBenefits, platforma homelearning.scoalabritanica.ro și prima franciză socială educațională din România), Centrul de Training, CISO – Centrul de inserție socială și stimulare a ocupării, SAD (Stop analfabetismului drept moștenire – Școli asociate, Școala de Vară la Țară), SUPORT (Centrul de informare și consiliere pentru copii și părinți – serviciu social acreditat) și EDUTIC – primul centru de cercetare aplicată pentru utilizarea TIC în educație.
Păreri?