Aura Șova, câștigătoarea sezonului 12 al emisiunii Vocea României, difuzat în 2024, face un pas major în cariera muzicală cu lansarea piesei de debut, intitulată „Drăgaicele”, disponibilă acum pe toate platformele de streaming prin intermediul Universal Music Romania.
Cu o voce puternică și un timbru inconfundabil, Aura propune o reinterpretare modernă a miturilor românești, într-un sound pop contemporan ce îmbină influențele folclorice cu subtilități electronice. „Drăgaicele” este un imn pentru iubire, un manifest sonor construit pe beat-uri energice de tobe, bass vibrant, chitare electrice, sintetizatoare și accente neașteptate de flaut – totul completat de interpretarea intensă și cinematică a Aurei.
Mesajul piesei „Drăgaicele” este profund și simbolic, inspirat de mitologia românească. Versurile evocă o lume mistică în care iubirea, destinul și tradiția se împletesc armonios. Drăgaicele, prin dansurile lor ritualice, devin un simbol al legăturii dintre natură și umanitate, reflectând teme universale precum dorul, iubirea neîmpărtășită și misterul existenței. Piesa a fost scrisă de Aura Șova și Mirela Borodi, muzica a fost compusă de Andrei Mihai, Mirela Borodi, Lucian Naste și Aura Șova, iar de producție s-a ocupat Andrei Mihai.
„Primul single lansat, ‘Drăgaicele’, deschide universul fantastic pe care îl voi explora pe noul meu album. În credința populară, Drăgaicele sunt zâne, ființe mitologice îmbrăcate în alb, profund conectate cu natura și forțele nevăzute ale lumii. Prin dansurile lor sacre și ritualurile păgâne, ele invocă iubirea și belșugul, dar, la fel de bine, pot deveni răzbunătoare dacă le este încălcată voința.”, declară artista despre noua sa piesă.
Piesa este primul extras de pe viitorul său EP și va face parte din materialul muzical pe care Aura îl va prezenta pe scena principală de la Untold, în această vară, la Cluj-Napoca.
„Acest album este mai mult decât o colecție de piese; este un basm, o poveste în care fiecare cântec reprezintă o etapă a unei călătorii mistice. Dacă ar fi să descriu esența acestui basm într-un singur cuvânt, acesta ar fi metamorfozare. Povestea pe care o spun prin acest album aduce la viață creaturi mitice din cultura românească, dar influențele sonore depășesc granițele tradiționale – am împletit elemente muzicale inspirate din culturi diverse, de la cele nordice, la cele arabe și egiptene. Scopul acestui album este de a evidenția și reînvia mitologia românească într-o manieră modernă, unică și captivantă. Sper din suflet ca acest album să inspire cât mai mulți oameni și să ne aducă mai aproape de frumusețea mitologiei românești. Cred cu tărie că valorile și poveștile noastre străvechi merită să fie reimaginate și prezentate într-un mod fresh, care să atragă și să captiveze generațiile de azi. Prin muzică, putem onora trecutul și, în același timp, să construim un viitor artistic autentic și valoros.”, adaugă Aura despre viitorul ei album.
Aura Șova are 27 de ani, este doctorandă în arhitectură și provine din comuna Poduri, județul Bacău. A impresionat publicul și juriul cu povestea ei de viață, dar mai ales cu interpretarea piesei „Când eram, eram, eram” la audițiile pe nevăzute de la Vocea României, unde a întors toate cele patru scaune și a ales să meargă mai departe în echipa lui Tudor Chirilă.
Deși nu are studii muzicale formale, Aura cântă de mică și a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Cântă într-o trupă de coveruri, se pricepe la mai multe instrumente și este pasionată de caval. În 2017 a câștigat primul loc la Chants Sur Scene din Baia Mare, un concurs de canto în limba franceză. Născută într-o familie de ingineri, Aura a moștenit vocea mamei sale și urechea muzicală fină de la tatăl său. Această combinație a fost perfect echilibrată în Aura, care a reușit să strălucească pe scenă. Crescută de bunica sa, Măndița, pe care o consideră inspirația vieții ei, Aura visează să construiască un azil pentru bătrâni – vis pentru care a ales să urmeze arhitectura.
„Drăgaicele” marchează începutul oficial al carierei sale muzicale, un amestec electrizant de talent autentic, rădăcini românești și forță artistică.
Păreri?