Bianca Ionescu-Ballo își sărbătorește ziua de naștere la Operetă
2018-05-19 20:02:39

Scena Palatului Național al Copiilor este locul unde, pe 20 mai, Bianca Ionescu-Ballo își va petrecere ziua de naștere. Alături îi vor fi colegii de la Teatrul Național de Opereta și Musical “Ion Dacian”, dar și spectatorii ce se vor bucura de cea mai nouă producție a Teatrului – “Gala Extraordinară a Operetei Românești” – un spectacol de colecție, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Cu peste 35 de ani dedicați operetei, Bianca Ionescu-Ballo, a urmat cursurile Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu”, la clasa de canto a Artei Florescu și este, din 2005, doctor în muzică, în domeniul operetei românești.

Ca prim-solist al teatrului liric a apărut în numeroase spectacole ale Teatrului Național de Operetă, în roluri principale — Denise din „Mam’zelle Nitouche”, Adela din „Liliacul”, Franzi din „Sânge vienez”, Anina din „O noapte la Veneția”, Arsena din „Voievodul țiganilor”, Bella Giretti din „Paganini”, Vallencienne din „Văduva veselă”, Mi-Tzu-Ti din „Secretul lui Marco Polo”, Maria din „Poveste din Cartierul de Vest”, O Lia San din „Victoria și-al ei husar”, Manja din „Contesa Maritza”, Elena din „Frumoasa Elena”, Brigitte din „Vila cu iluzii”, Martha din „Lăsați-mă să cânt”, Edyth van Hopper din musicalul “Rebecca”. Repertoriul său include și roluri în spectacolele „Bal la Savoy”, „Rosemary”, „Floarea din Hawaii”, „Logodnicul din lună”, „Paris, mon amour”, „London A New Story”, „Călătorie în lumea filmului și a musicalului”. Discografia sa include: “Muzică din filme” (vol. I — 1984 și vol. II — 1989), “S-a născut o stea” (1998), “Hai acasă, puișor” (1999) și “Tea Time” (2011). A jucat în filmele “Cucoana Chirița” (1986) și “Chirița în Iași” (1987), regizate de Mircea Drăgan.

La mulți ani sănătosi!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *