Care este importanța certificării ISO? Gabriel Marin explică!
2025-04-28 15:39:27

Certificarea este un proces voluntar, dar care poate aduce numeroase beneficii precum îmbunătățirea performanței generale a companiei și calitatea produselor sau serviciilor.
Aproape tot ce utilizăm azi este produs de o companie. Fie că este vorba despre un produs alimentar sau nealimentar, orice bun și serviciu produs de o companie este supus unor standarde internaționale de calitate.

„Un exemplu pe care îmi place să-l dau este acesta: La un banal scaun pe care ne așezăm să luăm masa, producătorul acelei piese de mobilier a ales, cel mai probabil, furnizori de șuruburi și piulițe, care aveau certificări ce atestă calitatea conform ISO 9001 și durabilitatea acestora, iar la rândul lui, ca producător, va produce acel scaun la anumite standarde de calitate”, spune Gabriel Marin – Lead Auditor de peste 10 ani și CEO la ESQ – Your Certification Partner.

Un alt exemplu pe care acesta îl dă este că produsele alimentare care ajung pe raftul unui supermarket sunt supuse anterior, cel puțin unui proces de verificare și gestionare al siguranței alimentare minime conform normelor ISO/HACCP.

Numeroase restaurante clasice și tip fast-food care au avut implementate normele de siguranță alimentară HACCP, în urma controalelor din partea organelor statului, au putut trece cu bine testul de igienă și trasabilitate al serviciilor oferite.

Certificarea ISO nu sporește doar credibilitatea unei companii în piață, ci aceasta atestă că organizația respectivă urmează măsurile corecte de fabricație sau de efectuare a unui anumit serviciu, astfel încât, noi, consumatorii, să beneficiem de produse și servicii corecte.

Păreri?

165 Post Views
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *