Ce boli riști să faci dacă bei cafea pe stomacul gol
2019-05-15 11:20:18

Fără îndoială cafeaua are o sumedenie de beneficii, datorită faptului că este bogată în antioxidanți. Însă licoarea energizantă pe care o savurăm în fiecare dimineață ne poate face la fel de mult rău, mai ales dacă este consumată pe stomacul gol.

Cafeaua este, conform miilor de studii realizate de universități faimoase în întreaga lume, extremde benefică organismului uman, datorită unor antioxidanți care au rolul de a îndepărta radicalii liberi de la nivelul organismului. Aceștia fac parte din grupul acizilor clorogenici. Aceștia se regăsesc și într-o serie de fructe pe care le consumăm în mod regulat.

Potrivit studiilor, cafeaua este leacul pentru o serie de probleme cronice de sănătate, cum ar fi cancerul de colon. Cu toate acestea, există alte cercetări care arată că antioxidanții din cafea pot avea efecte adverse asupra organismului nostru. Acest inconvenient intervine în momentul în care consumăm cafeaua înaite de masă, pe stomacul gol.

Concret, consumul cafelei negre pe stomacul gol poate duce la o serie de afecțiuni, în special din cauza faptului că în tractul digestiv este produs acidul hidrocloric. Dacă suferi de gastrită, cu siguranță te-ai confruntat cu senzația arsurilor sau durerilor la nivelul stomacului.

Acest tip de acid este, în mod normal, ”folositor” pentru descompunerea mâncărurilor, în cadrul procesului de digestie. Dacă ești un împătimit al mâncărurilor grele, acizii pot provoca probleme digestive, întrucât aceștia pot întâmpina dificultăți în a descompune proteinele.

Mai mult, atunci când proteinele nu se descompun în totalitate, acest lucru poate duce la numeroase alte probleme, cum ar fi inlamarea intestinelor, balonare, colon iritabil și chiar cancer de colon.

De aceea experții recomandă să nu ne bem cafeaua pe stomacul gol, dimineața. Explicația specialiștilor? Nivelul de cortizol se ridică foarte rapid, iar organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scădea, astfel încât să ajungă la un nivel normal. Cortizolul este un hormon care ne controlează ceasul biologic și abilitatea noastră de a rămâne treji.

De asemenea, consumul cafelei pe stomacul gl ridică și nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Drept pentru care, cafeaua ar trebui consumată la o oră după ce v-ați trezit, și neapărat nu fără a mânca ceva înainte. O felie de pâine, un sendviș sau ceva oricât de mic poate fi mâncat înaite de cafea.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *