Ce să iei seara ca să scapi de insomnie și dureri de cap
2018-08-06 16:52:01

Insomniile sunt foarte comune, iar de multe ori medicamentele nu au niciun efect. Vezi ce să consumi înainte de culcare ca să te odihnești bine și să scapi de durerile de cap.

Un amestec din două ingrediente pe care le ai în bucătărie te scapă de durerile de cap, îți întărește imunitatea, îți dă energie, te ajută să adormi și crește nivelul de hormoni ai fericirii din organism, potrivit worldhealthinfo.net.

Descoperirea a fost făcut de dr. Matt Stone, un cercetător american care a publicat numeroase cărți de nutriție, iar cele două ingrediente sunt zahărul și sarea Epsom.

Zahărul acționează ca un combustibil pentru celule, deoarece le asigură necesarul de energie. Sodiumul din sare le permite celulelor să respire și să producă energie.

În plus, ambele substanțe luptă împotriva stresului care distruge metabolismul. Dacă ai insomnii, combinația de sare și zahăr este perfectă pentru tine.

Cum o prepari

Amestecă 5 lingurițe de zahăr cu o linguriță de sare Epsom într-un borcan de sticlă. Păstrează substanța obținută la loc ferit de umezeală, iar seara, înainte de culcare, ia o cantitate mică între degete și pune-o sub limbă. Lasă amestecul să se dizolve și vei simți efectul.

Cum mai poate fi folosita sarea Epsom:

Tratamentul pentru diabet şi sarea Epsom

O utilitate demonstrată ştiinţific a sării Epsom este în cadrul tratamentului pentru diabet. Mai exact, rolul acesteia este de a ajuta insulina să devină cât mai eficientă pentru organism, în combaterea diabetului. Un nivel de magneziu şi de sulfat potrivit sporeşte eficacitatea insulinei.

Infecţiile ochilor şi sarea Epsom

După cum s-a constatat, sarea Epsom este un remediu foarte eficient împotriva infecţiilor apărute la nivelul ochilor precum cataracta sau conjunctivita.

Pentru utilizare se recomandă dizolvarea completă a sării în apă călduţă. Poate fi aplicată cu ajutorul unei dischete demachiante zilnic, sau prin comprese schimbate periodic până la ameliorarea problemei.

Mirosul neplăcut al picioarelor şi sarea Epsom

Există două probleme cu care ne confruntăm atunci când vorbim despre mirosul neplăcut al picioarelor: transpiraţia şi bacteria acumulată.

De fapt, nu transpiraţia este cea care provoacă mirosul neplăcut al picioarelor, ci bacteria care trăieşte în locul umed, creat ca urmare a transpiraţiei.

Transpiraţia este, de fapt, lipsită de miros în mare parte, spre deosebire de cea eliminată prin intermediul glandelor sudoripare axilare şi inghinale.

În transpiraţia din aceste glande se află proteine şi aminoacizi care hrănesc bacteria, oferindu-i un miros neplăcut.

Sarea Epsom vine în ajutorul mirosului neplăcut al picioarelor, neutralizându-l şi având proprietăţi antifungice, astfel, eliminând bacteria.

Pentru a utiliza sarea, este nevoie de opt căni de apă caldă la o jumătate de cană de sare şi un recipient în care să vă aşezaţi picioarele confortabil pentru 30 de minute, o dată sau de două ori pe zi.

Drept bonus, pielea picioarelor va fi şi ea mai catifelată, iar in cazul ciupercilor unghiei, se vor reduce semnificativ datorita proprietăţilor antifungice.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *