Cinci motive ca să pui ghimbir în mâncare
2018-07-10 15:52:36

Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai versatile, dar şi unul dintre cele mai sănătoase. Îl poţi folosi şi la limonadă, şi la prăjituri, dar şi la fripturi de porc sau supe, scrie realitatea.net.

Iată 5 motive pentru care ai putea să pui ghimbir în mâncare mai des!

Reduce riscul de apariţie a diabetului

Oamenii de ştiinţă au făcut legătura dintre anumite componente active din ghimbir şi controlul insulinei şi reglarea metabolismului. Ghimbirul poate fi adăugat în diverse smoothieuri, legume trase la tigaie sau supe. Este bun atât ghimbirul proaspăt, cât şi cel uscat.

Este un mod natural de a atenua durerile menstruale

O cană de ceai de ghimbir este tot ce ai nevoie pentru a scăpa de durerile care îţi dau bătaie de cap lună de lună. De asemenea, poţi scăpa şi de ameţelile care uneori apar în timpul menstruaţiei. Înainte de te hotărî să suplineşti efectul medicamentelor cu ceai de ghimbir este bine să întrebi medicul, pentru că acesta poate interacţiona în mod neplăcut cu ele.

Este antiinflamator

Ghimbirul conţine antioxidanţi—fitonutrienţi—care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi. Prevenirea inflamaţiilor este un efect al acestor antioxidanţi.

Rezolvă problemele gastrointestinale

Dacă ai stări de vomă sau eşti deranjat la stomac, atunci este bine să apelezi la ghimbir. Ajută la digestie şi în scurt timp te vei simţi mai bine. Oricum, este benefic atunci când problemele sunt uşoare. În caz contrar, mergeţi la medic.

Te scapă de greţurile matinale

Femeile însărcinate au un ajutor în ghimbir pentru că este foarte eficient în tratarea greţurilor matinale. O limonadă cu ghimbir îţi va schimba starea de spirit.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *