Documentarul „Varza, cartofi si alti demoni” se lanseaza in cinematografe
2017-05-03 19:43:37

Recent premiat in cadrul Galei UCIN – Uniunii Cineastilor din Romania de pe 24 aprilie cu Premiul pentru Cel mai bun Documentar de lung si scurt metraj, Varza, cartofi si alti demoni isi asteapta spectatorii din 6 mai si in cinematografele din Bucuresti. Premiera va avea loc la Cinema Eforie (str. Eforie, nr. 2), de la ora 20:00, in prezenta echipei.

In luna mai vor mai urma 4 proiectii la Cinema Eforie, pe 10, 16, 26 si 31 mai, respectiv inca 3 la Cinema Muzeul Taranului (str. Monetariei, nr. 3 – in incinta Muzeului National al Taranului Roman) pe 13, 25 si 31 mai.

Inainte de premiera oficiala din 6 mai, documentarul va fi proiectat si in cadrul Programului „Scoala Altfel”, joi 4 mai, la cinema Elvira Popescu, de la ora 18:00. Proiectia va avea loc in prezenta regizorului Șerban Georgescu, iar elevii vor avea intrarea libera.

Varza, cartofi si alti demoni a avut premiera internationala la finalul anului trecut, in cadrul Festivalului International de Film Documentar si de Animatie de la Leipzig – DOK Leipzig, unde a primit numeroase critici pozitive. Anul acesta a mai fost selectat in in cadrul Festivalului de Film documentar One World Romania (sectiunea Romania in Miscare), la Docu Days UA (Ucraina) si Milenium Inernational Documentary Film Festival (Belgia).

Filmul relateaza din interior stradania satului de a iesi dintr-un cerc vicios din care nimeni nu castiga: 1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varza. Profit? Zero. Mai mult, la finalul zilei satenii au de a ales intre a vinde pe aproape nimic sau a-si ingropa recolta.

Regizorul Serban Georgescu a documentat personal subiectul timp de un an in care a lucrat pamantul cot la cot cu satenii. Intreaga lui experienta, precum si potentialele solutii identificate chiar in cadrul comunitatii sunt relatate in 60 de minute de satira autentica. Pot depasi satenii lipsa de incredere in orice decizie „colectiva” sau in orice lider?

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu drag sa urmarim impreuna filmul, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *