Se pare că în țara noastră există un loc asemănat cu cel al Alpilor elvețieni. Spunem asta pentru că studiile arată că puritatea aerului din Colibița, Valea Bistriței, are o concentrație de 90 micrograme/m3 de ozon, iar valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3.
PE LÂNGĂ AERUL CURAT, COLIBIȚA MAI OFERĂ ȘI LOCURI DE PLAJĂ LA MALUL APEI LACULUI DE ACUMULARE CU ACELAȘI NUME.
Dacă te-ai hotărât deja să vizitezi Colibița, află că poți face și excursii, drumeții montane, ciclism, caiac, alpinism sau poți pescui păstrăv, clean sau caraș.
Pe de altă parte, zona are o reputație turistică istorică, căci între anii 1923 și 1975, Colibița a fost o stațiune balneoclimaterica, desființată totuși după ce s-a luat decizia să se facă lacul de acumulare.
În prezent, autoritățile locale încearcă să transforme Colibița într-o stațiune turistică, însă ar fi nevoie de un drum rutier modernizat și marcat cu semne de circulație, transport în comun între stațiunea turistică și gară sau o autogară, amenajarea și iluminarea locurilor de promenadă, apă curentă și canalizare, precum și un număr de minim 500 de locuri de cazare în hoteluri și pensiuni.
În prezent, în Colibița există 400 de case de vacanță, pensiuni și vile, iar pe malul lacului a fost construit și un complex turistic, unde o noapte de cazare costă doar 70 de lei, dacă vrei totuși să stai într-un bungalow de lux, cu vedere la lac, trebuie să scoți din buzunar în jur de 450 de lei pe noapte.
Te-am convins? Mergi la Colibița?