Maioneza al cărei gust te va da pe spate… Are un gust incredibil!
2018-09-09 19:47:38

În perioadele de post când aveți poftă de un preparat cu maioneză, încercați câteva rețete extraordinare. Iată de ce aveți nevoie ca să le pregătiți. Specială este cea cu pufuleți…

Ce ingrediente aveți nevoie:
Pentru obținerea maionezei din pufuleți aveți nevoie de o pungă mica cu pufuleți, 100 ml ulei, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper, o lingură cu muștar, 3 linguri cu apă rece. Mărunțiți bine pufuleții, adăugați apa și amestecați bine cu o lingură de lemn, apoi puneți muștarul și frecați cu ulei. Adăugați zeama de lămîie, sare și piper.

Din cartofi și țelină
Pentru realizarea unei maioneze din cartofi și țelină, curățați un cartof mare, apoi îl fierbeți alături de o țelină. Când legumele sunt fiarte, lăsați la răcit, apoi mixați, adăugați uleiul și zeama de lămâie. Ulterior, adăugați în compoziție muștarul, ca să capete consistență și câteva lingurițe cu apă rece pentru ca maioneza să fie cât mai pufoasă.

Cu lapte de soia
Dacă doriți o maineză cu lapte de soia cu un gust extraordinar, folosiți 150 ml lapte de soia, 300 ml ulei, o linguriță cu muștar și o linguriță cu zeama de lămâie. Amesecați laptele, soia și puțină sare până ce compoziția se îngroașă, apoi puneți muștar, zeama de lămâie apoi mixați până când capătă consistență.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *