Muzica de la nunta regală a fost lansată ca soundtrack
2018-07-07 12:58:56

Decca Records lansează The Official Recording of The Royal Wedding, soundtrack-ul celui mai așteptat eveniment al anului, nunta prințului Harry cu Meghan Markle.

Coloana sonoră este disponibilă în format digital pe toate platformele de streaming și va fi lansată în format fizic pe 25 mai. Pentru ca ascultătorii să își poată proiecta mental atmosfera completă a nunții regale, albumul redă în mod fidel înregistrarea evenimentului, live din Capela St. Geroge și din Castelul Windsor și prezintă cronologic ceremonia, jurămintele și fiecare pasaj muzical interpretat.

Sheku Kanneh-Mason, unul dintre cei mai talentați muzicieni ai generației sale, a jucat un rol vital în scenariul nunții regale, fiind invitat personal să cânte, chiar de către Prințul Harry și Meghan Markle.

Pentru a completa în mod ideal tabloul feeric, Sheku a interpretat trei piese minunate: „Sicilienne” (von Paradis), „Ave Maria” (Schubert), „Après Un Rêve” (Fauré). Acompaniat de orchestră, Sheku Kanneh-Mason a delectat simțurile celor 600 de invitați prezenți în capelă și a putut fi urmărit în direct de o audiență ce depășește trei miliarde de oameni.

„A fost un moment extraordinar – e de necrezut că am reușit să interpretez pentru Prințul Harry și Meghan chiar la nunta lor! Atmosfera a fost superbă și sunt mândru că am jucat și eu un mic rol în cadrul ceremoniei. E o zi pe care o să mi-o amintesc toată viața” – Sheku Kanneh-Mason (violoncelist)

Pe tot parcursul ceremoniei, emoția a fost susținută prin muzică, putându-se asculta compoziții precum „ Eternal Source of Light Divine” (Handel), „The Lord Bless You and Keep You”, „Lord Of All Hopefulness” ale lui John Rutter, dar și două mari hit-uri, interpretate de corul regal, dirijat de Karen Gibson – „Stand By Me” de la Ben E. King și o piesa gospel foarte cunoscută, „The Little Light Of Me”.

Albumul cuprinde și redă fidel întreaga ceremonie regală și este produs de Anna Barry, o producătoare de succes, care se poate mândri cu 25 de ani de carieră, o nominalizare la Grammy, 500 de materiale discografice și colaborări cu artiști precum Andrew Lloyd Webber, Valery Gergiev, José Carreras, Zubin Mehta. Toate încasările făcute în urma vânzării albumului vor fi donate în scopuri caritabile.

 

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *