PAPARĂ DE PÂINE
2018-07-30 20:16:44

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20

INGREDIENTE
250-300 g pâine
550 ml lapte dulce
350 g brânză de oaie/de burduf
2 ouă mari
60 g unt
sare după gust
150 g parmezan ras/ cașcaval

MOD DE PREPARARE
Uitasem cât de sățioasă, rapidă și gustoasă e această rețetă! Dacă aveți niște pâine întărită prin casă, aceasta este cea mai bună metodă de preparare a ei. Haideți să facem împreună o papară de pâine ca la mama acasă!

Încingeți cuptorul.

Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați pâinea și înmuiați-o în lapte. Puneți, pe rând, câte o felie de pâine în tavă, până astupați fundul. Presărați brânză deasupra. Puneți încă un strat de pâine înmuiată. Bateți ouăle cu sare, cu restul de lapte și turnați în tavă. Puteți pune câteva cubulețte de unt, din loc în loc, în tavă. Dați la cuptor la foc mediu. Înainte să se rumenească de tot, scoateți tava, presărați deasupra cașcavalul/parmezanul ras și mai dați la cuptor până capătă o crustă crocantă.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *