Pârjoale moldovenești, bune de-ți lingi degetele!
2018-09-09 19:36:28

“Cu piure de cartofi şi varză murată, pârjoalele bucură şi satură de sute de ani omenirea daco-latină condimentată cu ceva prafuri bulgaro- lingvistice”, a spus atât de frumos Radu Anton Roman.

Însă doar pregătite după următoarea rețetă ne duc cu gândul senzaționalele pârjoale ale bunicii, al căror gust este inconfundabil.

Mod de preparare:
Pentru obținerea acestor minunății culinare, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g carne de viţel, 500 g ceafă de porc, 150 ml lapte, 350 g miez de pâine albă, 2 cepe mari, mărar, pătrunjel, 4 ouă, 300 g unt, 1 cartof, 200 g pesmet (la ţară se pune mălai), piper, sare.

Pentru început, tocați bine carnea, iar separat puneți pâinea la înmuiat în lapte, apoi stoarceți.

Tocați mărunt ceapa și puneți-o să se înmoaie bine în unt, dar pe foc mic, apoi tocați tot mărunt pătrunjelul și mărarul. Radeți cartoful pe răzătoarea mica și bateți bine ouăle. Amestecați pasta de carne cu pâinea, ceapa, ouăle, mărarul, pătrunjelul, cartoful, piperul și sare după gust. Nu uitați să adăugați 100 g de unt.

Într-o farfurie puneți pesmet fin sau mălai. Luați din acest preparat aproximativ cât încape într-un polonic și tăvăliți prin pesmet, apoi turtiți la 1 cm grosime și alungiți. Prăjiți în ulei încins, într-o tigaie acoperită, pe foc mic, având grijă să se rumenească bine pe ambele părți.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *