SEMIMARATONUL CRAIOVEI – EDIȚIA A VI-A ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE! Sâmbătă, 19 octombrie 2024, ora 10.00
2024-08-29 16:34:53

Oamenii au început să aducă schimbarea pozitivă în comunitățile lor prin sport.

Evenimentele sportive de strângere de fonduri sudează comunitățile și le oferă oamenilor ocazia să facă parte din schimbarea pe care și-o doresc.

Primul eveniment de fundraising comunitar din Craiova – Semimaratonul Craiovei  organizat  pe 4 noiembrie 2018 de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)-  eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate – a adus împreună peste 400 de oameni  care au alergat pentru schimbările pozitive în care cred.

16.290 de lei a fost suma strânsă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 10 cauze înscrise.

Cea de-a doua ediție organizată în data de 29 septembrie 2019 a susținut financiar 14 cauze și a adus la START 1200 de alergătorii. 37.990 lei a fost suma stransă în urma acestui eveniment.

Cauza pentru care s-a alergat la Semimaratonului Craiovei 2020 ediția a III-a ROGVAIV(A) (“Totul va fi bine!”) a fost susținerea Fondului Local de Investiții COVID19 – susținerea sănătății sistemului de educație din Craiova pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19. 126 de alergătorii s-au înscris în anul 2020. S-a alergat în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020. 10.080 lei a fost suma colectată în urma  acestui eveniment.

Duminică, 09 octombrie 2022 a avut loc cea de-a patra ediție a “Semimaratonului Craiovei” – singurul eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. Evenimentul s-a bucurat de o participare de cca. 1500 de persoane! 64.885 lei a fost suma strânsă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 8 cauze înscrise.

Cea de-a cincea ediție a “Semimaratonului Craiovei”  s-a organizat duminică 22 octombrie 2023. Suma totală colectată în urma acestui eveniment din taxele de participare ale alergătorilor și donații a fost de 76.256 lei. Evenimentul s-a bucurat de o participare de cca. 2500 de persoane, peste 1100 de alergătorii înscriși și 10 cauze susținute în cadrul celor 10 curse.

Cele cinci ediții ale Semimaratonului Craiovei însumează o participare de 5726 de persoane, un total de fonduri colectate de 205.501 lei, 43 de cauze susținute și peste 500 de voluntari!

Cea de-a șasea ediție a Semimaratonului Craiovei se va organiza sâmbătă 19 octombrie  2024, pe traseul: Sala Polivalentă – bulevardul Ilie Balaci –  Parcul Tineretului și retur.

Intenționăm să aducem 3000 de participanți la această ediție!

 Evenimentul este organizat pe tipuri diferite de curse:

  • Semimaraton individual (21 km) – minimum 18 ani
  • Semimaraton ștafetă 3 membri (21 km) -– minimum 14 ani
  • Cursa de 14 km -– minimum 16 ani
  • Cursa de 7 km -– minimum 14 ani
  • Cursa populară (2 km) -– minimum 12 ani
  • Cursa fotoliilor rulante – INVICTUS Edition (2 km)
  • Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-14 ani: 1 km)
  • Cursa bebelușilor de mers de-a bușilea (0-2 ani: 50 m)
  • CaniCross (200 m)
  • Cursa FUN –  Cursa Familiei (200 m) -– minimum un participant major

Alergătorii celei de-a șasea ediții vor putea susține prin taxa de înscriere și donații una dintre cauzele din comunitate înscrise, promovate și susținute de către ONG-uri partenere!

  1. “Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD) – promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Alergătorii susțin stoparea analfabetismului din România. 462 de copii din școlile pilot din opt comunități rurale: Afumați, Băilești, Amărăști, Prapor, Valea Stanciului, Horezu Poenari, Malu Mare, Siliștea Crucii – au acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.

  1. “Investim în sănătatea copiilor“ – promotor: Fundația Anya

Alergătorii vor contribui la resuscitarea sistemului de sănătate doljean prin achiziționarea de aparatură medicală și dispozitive care să ajute copiii în vindecarea lor!  În acest an sumele vor fi destinate dotării secțiilor de Pediatrie din cadrul Spitalului Filantropia și Spitalului Județean de Urgență. Împreună facem bine în comunitate!

  1. ʺTabăra Bucurieiʺ (prima tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia) – promotor: Asociația Bucurie pentru Viață

Construită la Bratovoești, în județul Dolj, pentru copiii bolnavi din Oltenia, Tabăra Bucuriei oferă în mod organizat și gratuit  tabere de recreere copiilor și familiilor lor, tabere în care distracția, bucuria și relaxarea sunt la ele acasă.

Prin organizarea acestor tabere urmărim diminuarea gradului de izolare socială a copiilor, creșterea încrederii, a stimei de sine și a puterii de a lupta cu boala, prin crearea de ancore psihologice care să îi determine să își dorească revenirea în tabără, locul unde totul este frumos și bine.

  1. ”Câinii de Salvare în Educație” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – CNEC

Educația cu animale este printre puţinele materii, cursuri și activități extracurriculare cu rezultate de peste 80% privind formarea, schimbarea, implicarea sau integrarea copiilor, tinerilor și adulților în societate și în pregătirea pentru salvarea populației în situații reale.

Câinii de căutare-salvare sunt o necesitate socială, educațională și sportivă!

Ei vin  în sprijinul societății civile, în cazuri reale de salvare!

  1. “Prietenii Polenizatorilor” – promotor: Asociația KIWANIS Craiova

Alegătorii vor susține dezvoltarea unui hub educațional apicol în vederea organizării de activități interactive, ateliere practice și realizarea de materiale educative prin care copiii să învețe despre rolul esențial pe care albinele, fluturii și alți polenizatori îl au în menținerea echilibrului ecologic și în producția alimentară.

Părinții și educatorii vor primi resurse educative și suport pentru a integra cunoștințele despre polenizatori în curriculumul școlar și în activitățile de zi cu zi.

Comunitățile și organizațiile vor extinde impactul proiectului pentru a crea o rețea de susținători ai polenizatorilor.

Donatorii vor beneficia de rapoarte periodice despre progresul proiectului și de recunoașterea contribuției lor în materialele publice.

Ne asumăm împreună misiunea de a motiva generațiile să adopte comportamente ecologice și să devină ambasadori ai mediului înconjurător.

  1. “Let’s Do It, Romania!” – promotor: Asociația Comunități Verzi

O inițiativă națională de mediu care implică anual aproximativ 10.000 de voluntari în județul Dolj pentru a face curățenie de Ziua Națională de Curățenie. Activitățile se concentrează pe strângerea de gunoaie și organizarea de ateliere educaționale pentru tineri, promovând astfel responsabilitatea ecologică și grija pentru mediul înconjurător. Alergătorii vor contribui la menținerea unui mediu sănătos și crearea unei comunități mai unite și mai responsabile!

 7.“Bursa terapiei” – promotor: Asociația Zâmbetul Piticilor

20 de copii cu probleme neurologice din localitatea Craiova vor beneficia de recuperare prin kinetoterapie, logopedie și terapii complementare pentru a deveni independenți!

8.ʺEgalitate în educație ʺ – promotor: Asociația Life is better with friends

Deschidem noi orizonturi pentru copiii din medii defavorizate prin cursuri captivante, în timp ce, de câte ori avem ocazia, dotăm școlile și grădinițele pentru a le oferi un viitor mai bun!

  1. ”Împreună  construim un cămin pentru o familie greu încercată!”- promotor: Asociația Vasiliada

Familia Lungu Costel din localitatea Terpezița, județul Dolj a rămas fără locuință în urma unui incendiu!

Doi adulți și 4 copii (cu vârstele de: 1 an și 6 luni; gemeni de 2 ani și 6 luni și mezinul de  4 luni) au nevoie de o locuință, alimente, haine, produse de igienă personală.

Veniturile familiei sunt foarte modeste, părinții fac eforturi să le ofere copiilor cele necesare creșterii și educației!

Banii vor ajuta la construirea acoperișului pentru locuința refăcută a familiei Lungu!

  1. ”Alege viata: susține femeile în criza de sarcină!” – promotor: Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor”

Alergătorii susțin 20 de femei aflate în criză de sarcină!

Femeile gravide din regiunea Olteniei aflate la risc de întrerupere a sarcinii beneficiază prin Centrul de consiliere și informare “Sfânta Ana” din Craiova – de sprijin material, consiliere psihologică și asistență socială pentru a depăși momentele dificile inerente păstrării sarcinii.

 

  1. ʺ Prim ajutor în școli ʺ – promotor: Filiala de Cruce Roșie Dolj

Promotorul are nevoie de sprijin pentru dezvoltarea capacității de intervenție în  acordarea primului ajutor în școlile din comunitățile defavorizate!

Fondurile obținute vor fi folosite pentru organizarea de cursuri de prim ajutor premedical bazate pe cele mai noi norme științifice, pentru elevii și personalul unităților școlare din comunități sărace din județul Dolj.

  1. . Susținerea fondului pentru proiecte sociale – promotor: Asociația Pro Civica Oltenia

Alergătorii susțin continuarea proiectelor sociale destinate elevilor cu rezultate școlare bune, care provin din medii defavorizate și care doresc să își continue studiile!

Asociația oferă burse de studii complete pentru 4 elevi din mediul rural cu rezultate școlare foarte bune, care urmează cursurile unui liceu din Craiova. Sunt astfel asigurate costurile de cazare, masă, rechizite școlare și transport local.

Cu fiecare copil care își continuă studiile, societatea beneficiază de un adult funcțional!

  1. Organizarea de ateliere de orientare profesională pentru tinerii din comunitatea locală – promotor: Smart Mentality Association And Reciprocal Teaching (S.M.A.R.T.)

Misiunea S.M.A.R.T. este aceea de a crea contexte de învățare autentică, experiențială și activ-participativă, folosind o pedagogie a responsabilității și o pedagogie a întrebărilor pentru copii, tineri, adulți și educatori în vederea dezvoltării personale, sociale și profesionale în manieră sustenabilă și creativă, prin programe de educație formală și nonformală.

Promotorul organizează întâlniri, ateliere de creație și workshop-uri pentru a dezvolta metode și programe inteligente cu scopul de a-i ajuta pe copii să devină creativi, implicați, importanți în schimbarea socială .

Pregătirile sunt în desfășurare! La această dată s-au alăturat:

  • În calitate de SPONSOR DE EVENIMENT: RURIS și CARDUL EDUBENEFITS
  • Sponsorul curselor de 21 km și 21 km ștafetă: ALM POWER GROUP
  • Premii, vouchere, surprize și tombole oferim cu sprijinul SPONSORILOR: EUVETPET, TOPGEL, HALEON, COFETĂRIA SIMȚURI, BĂNEASA
  • Încălzirea pentru curse este asigurată de parteneri specializați
  • Recuperarea după efort o vor asigura partenerii noștri: KINETO PLUS
  • PARTENERI INSTITUȚIONALI în acest an sunt: Primăria Craiova, Școala Româno-Britanică, DJS Dolj, RAADPFL Craiova, Sala Polivalentă, Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova, Adăpostul Canin Craiova, Salubritate Craiova
  • Ne bucurăm de sprijinul PARTENERILOR: FASTRACKIDS, AMERICAN EXPERIENCE, BARCICLETA, KINETO PLUS, CHENIST, STARTSPORT C&S STEF, COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR ,,TUDOR VLADIMIRESCU,, CRAIOVA, SMART SCHOOL CONCEPT, ZEN by Mara ContorOAK EVENTS, YAY EVENTS
  • Producătorul Evenimentului: ro.
  • ONG-urile ale căror cauze le susținem azi sunt: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă, Fundația Anya, Asociația Bucurie pentru Viață, Centrul Național de Educare Canină, Asociația KIWANIS Craiova, Asociația Comunități Verzi, Asociația Zâmbetul Piticilor, Asociația Life is better with friends,  Asociația Vasiliada, Fundaţia „Societatea Ortodoxă  a Femeilor”, Filiala de Cruce Roșie Dolj, Asociația Pro Civica Oltenia, Smart Mentality Association And Reciprocal Teaching (S.M.A.R.T.)
  • Evenimentul beneficiază de sprijinul media al: Kiss FM, Radio Crazy, Ziarul Sănătatea, SMART BUS MEDIA Agency, Jurnalul Olteniei, Jurnal de Craiova, TVR Craiova!
  • Voluntari în eveniment sunt membri ai Centrului de Voluntariat Voluntaris, American Experience, Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova.

Promotorul acestui eveniment – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de 21 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 350 de proiecte în care a capacitat cca. 2500 de voluntari,  cu 25.000 de beneficiari direcți finali și buget total de peste 20 milioane de euro.

Semimaratonul Craiovei este un eveniment organizat de Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, program powered by ARTI.ro

 

Păreri?

300 Post Views
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *