Un cunoscut artist, mărturisiri sincere despre familia sa: "Fără ei, nu aș fi reușit astăzi"
2021-05-25 13:20:25
Un cunoscut cântăreț de la noi a făcut o declarație extrem de emoționantă despre părinții săi. Artistul a recunoscut că nu ar fi reușit în ce și-a propus dacă nu erau ei.
 
Mihai Priescu, căci despre el este vorba, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din zona Olteniei, are o relație foarte strânsă cu părinții săi. Interpretul de muzică populară și de petrecere știe foarte bine că o mare parte din ce este acum o datorează părinților. Prima și cea mai mare susținere pe plan muzical a primit-o din partea tatălui său, căruia îi mulțumește ori de câte ori are ocazia, practic l-a ajutat să-și urmeze visul. Pentru oricare dintre noi conteaza foarte mult să fii susținut de aproapele tău. 
 
“Tatălui meu îi plăcea să cânte la fiecare nuntă care avea loc în apropiere. Se ruga de muzicanți să-l lase și pe el să cânte câteva melodii. O făcea din pasiune, nu a făcut o meserie din asta, părinții mei fiind contabili. Amândoi m-au susținut vis a vis de muzică, dar cel mai mult tata, însă niciodată nu rata ocazia să-mi spună ca școala să fie pe primul loc. Am făcut liceul de Telecomunicații, apoi facultatea de management, iar mai apoi facultatea de muzică. Am muncit foarte mult și încă o mai fac, iar rezultatele au și apărut, însă ca fiecare om și eu îmi doresc din ce în ce mai mult. Mulțumesc mult părinților care au muncit din greu pentru a ne asigura niște condiții bune și cred nu i-am dezamăgit vreodată. Îi iubesc enorm de mult și fără ei nu aș fi reușit astăzi”, povestește Mihai Priescu. 
 
A crescut la țară și se mândrește cu asta, la circa 14 km de orașul Târgu Jiu, județul Olt, în satul Stolojeni, comuna Bălești. A frecventat grădinița și școala primară în sat, mergea aproape un kilometru pe jos, iar gimnaziul în satul vecin – 3 km dus, 3 km întors, fie vară înăbușitoare, fie iarnă cu zăpadă de un metru. La 14 ani a plecat la liceu la oraș, unde s-a înscris la școala populară de arte pentru a studia mai mult și în compania unui profesor de specialitate. Este obișnuit cu munca grea de la țară și povestește cu drag și nostalgie despre copilăria sa, dar și despre începuturile lui în muzică. 
 
“Am crescut la țară, într-un sat apropiat de orașul Târgu jiu, județul Gorj, și am avut o copilărie de care îmi aduc mereu cu drag aminte. Rămâneam mereu cu bunica, pentru ca părinții trebuiau sa plece la serviciu dimineața devreme. A fost o femeie care a avut grijă de mine și de fratele meu, un real ajutor pentru părinții mei. La noi în familie a fost aproape mereu pace și armonie. Am fost copii cuminți și foarte respectuoși vis a vis de părinți,dar și de consăteni. Bineînțeles că mai făceam și năzbâtii, ca doar de “copil cuminte și babă frumoasă” nu s-a prea auzit până acum! 😅 Important e ca nu exageram și nu cauzam probleme familiei prin comportamentul nostru. Ajutam în fiecare zi la treburile casei, dar mai ales vara când și ai noștri voiau sa fie în rând cu lumea și puneau la grădini de legume și lanuri de porumb, de abia făceam față muncii. După atâta treabă prin jurul casei, chiar dacă eram frânt de obosit, dacă auzeam de vreo nuntă prin sat sau prin apropiere, mă rugam de tata să mergem și noi la horă. Eu mergeam mai mult pentru lăutari. Nu mă dezlipeam de lângă formație. Îmi plăcea foarte mult orga în perioada aia. Pe la vârsta de 12 ani tot o insistam la tatăl meu să-mi cumpere și mie o orga, iar după lungi insistențe, am primit acel cadou mult dorit. Nu am dormit în acea noapte din cauza emoțiilor. Am început ușor ușor sa butonez la ea, azi mai puțin mâine mai mult și uite asa au trecut aproximativ 2 ani de zile și m-am trezit cântând la un bar din sat. Este prea mult spus cântând, pentru ca știam doar câteva melodii la orga și le repetam într-una, iar efortul depus era răsplătit cu suc și eugenii din bar. Așa am început! Vara următoare am fost la alt bar și uite așa a început evoluția mea. Când am ajuns la liceu, am mers și la Școala populară de arte pentru a studia mai mult și în compania unui profesor de specialitate.”, ne-a dezvăluit cunoscutul cântăreț.
 
De-a lungul anilor, Mihai Priescu a înregistrat multe melodii, de la folclor, muzică de petrecere, până la manele, singur sau în colaborare cu artiști celebri precum Tinu Veresezan, Petrică Nicoară și Armin Nicoară, Claudia Puican, Cristian Rizescu și mulți alții. Pe viitor și-ar dori o colaborare cu Carmen de la Sălciua și Georgiana Lobonț, două din artistele pe care le apreciază enorm de mult pentru talentul lor. 
 
Păreri?
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *