10 principii de viață care îi unesc pe mai mulți milionari ai planetei
2019-05-06 15:42:25

„Într-o piaţă economică liberă, oricine poate face atât de mulţi bani pe cât îşi doreşte”, subliniază milionarul Steve Siebold, care a studiat, la rândul său, peste 1.200 dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, scrie Business Insider.

Pentru a ajunge la o avere de şapte cifre până la vârsta de 30 de ani, BI rezumă 10 sfaturi venite de la oamenii care au devenit milionari de la o vârstă fragedă, dar şi de la cei care au studiat sute de persoane devenite milionare pe cont propriu.

Bineînţeles, aceste sfaturi nu pot garanta succesul nimănui, însă pot creşte şansele de reuşită.

1. Concentrează-te pe câştig

„În contextul economic actual, nu poţi sări nişte etape în drumul tău spre a deveni milionar”, scrie Grant Cardone, care a trecut de la situaţia în care era falit şi cufundat în datorii la cea de a ajunge pe picioarele sale milionar la 30 de ani. „Primul pas este acela de a te concentra pe creşterea treptată a venitului şi repetarea acestui proces”

2. Caută mai multe surse de venit

Una dintre modalităţile de a câştiga mai mult este aceea de a-ţi lărgi oportunităţile de a obţine venituri.

În unul dintre studiile autorului Thomas C. Corley despre milionarii care au ajuns la succes prin propriile forţe, se vorbeşte despre faptul că mulţi dintre subiecţii studiului au mai multe surse prin care îşi obţin veniturile: 65% dintre milionari au trei surse de venit, 45% au patru surse de venit şi 29% au patru sau mai multe surse prin care câştigă bani.

Printre aceste modalităţi de obţinere a veniturilor se află inchirierile imobiliare, investiţiile pe bursa de valori sau micile proprietăţi pe care îşi desfăşoară afaceri paralele.

3. Ecomiseşte pentru a investi, nu economisi doar de dragul de a avea o rezervă de bani

„Singurul motiv pentru a economisi bani este acela de a-i investi ulterior. Depune banii economisiţi în conturi securizate, de neatins. Nu folosi acei bani niciodată, pentru nimic, nici măcar atunci când ai urgentă nevoie de ei.

4. Fii ferm atunci când iei decizii

„Păstrează-ţi energia”, scrie Tucker Hughes, care a devenit milionar până la vârsta de 22 de ani. „Atenţia este o resursă zilnică finită şi poate bloca productivitatea. Indiferent de rezistenţa psihică, există întotdeauna un prag pe care, atunci când îl treci, rişti să cazi în cealaltă extremă.

5. Nu te da mare, ieşi în evidenţă prin rezultate!

„Nu mi-am cumpărat primul meu ceas de lux sau prima mea maşină până când business-ul meu şi investiţiile nu mi-au adus mai multe surse de venit”, scrie Cardone. „Încă mai conduc o Toyota Camry, chiar dacă am devenit milionar. Fă-te cunoscut prin etica de lucru, nu prin mărunţişule pe care le achiziţionezi”.

6. Schimbă-ţi mentalitatea despre bani

„Ca să devii bogat trebuie să începi printr-un alt mod de a gândi şi de a te raporta la producerea banilor”, explică milionarul Steve Siebold.

La finalul zilei, „secretul este întotdeauna acelaşi: să gândeşti”, mai subliniază el.

7. Investeşte în tine

„Cea mai sigură investiţie pe care am făcut-o vreodată este aceea în viitorul meu”, scrie Hughes. „Citeşte cel puţin 30 de minute în fiecare zi, ascultă emisiuni de calitate în timp ce conduci, nu e neaparat să devii un maestru în domeniul tău, însă trebuie să fii capabil de a vorbi despre orice subiect, indiferent dacă este din domeniul financiar, politic sau sportiv.

Consumă aceste cunoştinţe ca şi cum ai consuma aer!

8. Ieşi din zona de confort şi renunţă la salariul fix

Oamenii bogaţi sunt de obicei proprii angajatori şi îşi stabilesc singuri pragul de salariu. În timp ce unii dintre ei încep afaceri şi acumulează averi, cei cu venituri medii îşi stabilesc propriul salariu şi sunt echilibraţi atunci când vine vorba de strângerea unor fonduri impresionante.

9. Stabileşte-ţi ţinte şi vizualizează modul în care le poţi atinge

Dacă îţi doreşte să faci mai mulţi bani, trebuie să ai o ţintă bine stabilită şi, ulterior, să îţi faci un plan pentru a ajunge acolo unde ţi-ai propus. Banii nu apar pur şi simplu. Trebuie să lucrezi la acest aspect.

10. Întâlneşte-te cu oamenii pe care îi admiri

Andrew Carnegie, care a început de la zero înainte de a deveni cel mai bogat om de afaceri din SUA, pune succesul său pe seama unui singur pricipiu: modelul pe care l-a urmat.

Ideea, spune Carnegie, este aceea de a te înconjura de oameni talentaţi, care împărtăşesc aceeaşi viziune cu a ta, pentru că mai multe minţi „luminate” sunt, cu siguranţă, mai puternice decât una singură.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *