Carmen Târnoveanu continuă sezonul estival Dăruiește Românie! Vineri, ora 20.00, LIVE, la TVR3
2024-07-18 18:09:11

Carmen Târnoveanu îi întâmpină pe invitații emisiunii Dăruiește Românie în locuri de poveste, decupate dintr-un București aristocrat, diafan, desenat după arhitectura unui timp care continuă să scrie la propria noastră istorie.

În singura vilă antebelică din parcelarea Filipescu, construită în 1915 după planurile arhitectului Augustus Schmiedigen, unde, pe vremuri, sălășluia un atelier de artă, de altfel, și locul vizitat de legendarul Brâncuși în serile în care se afla în București, Carmen Târnoveanu i-a așteptat pe invitații emisiunii Dăruiește Românie.

 

Dacă nu caută Ciudățenii amoroase în Bucureștiul fanariot, cum de altfel a recunoscut în volumul cu același nume care-i poartă semnătura, daca nu cotrobăie după  cărți vechi, dacă nu descurcă ițele unei noi povești sau dacă nu e la universitate pentru a-și conduce studenții în lumi cu litere mov, atunci, se poate ca scriitoarea, Doina Ruști să fie într-o emisiune la tv, chiar la noi, la TVR, în emisiunea Dăruiește Românie!.

Ca prozatoare, Doina Ruști este citită cu poftă pentru autenticitatea, pentru forța creatoare și, mai ales pentru erudiția romanelor sale. Cele mai valoroase premii literare românești îi aparțin deja, le păstrează, desigur într-o colecție în care regăsim Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Ion Creangă al Academiei Române. Printre cele mai cunoscute romane semnate de scriitoare Doina Ruști, regăsim Zogru (2006), Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani (2009), Manuscrisul fanariot (2015) și Mîța Vinerii (2017) și Paturi oculte (2020). Doina Ruști este specialistă în simbologie, profesoară la Universitatea din București și scenaristă, membră a Uniunii Scriitorilor, a PEN România și a Asociației Creatorilor de Ficțiune.

 

Roxana Brănișteanu este realizator și moderator al emisiunii iCarte, iParte (radio TaNăNaNa), scriitoare, content writer, vlogger, organizator de evenimente culturale și tabere de lectură. De curând a fondat Asociația ICARTE, toate activitățile având scopul de a promova cititul în România. Pe canalul ei de YouTube face recenzii la cărți și împărtășește cu cei din comunitatea iCarte, iParte despre cărțile citite la cluburile de lectură. Roxana Brănișteanu este fondatoarea campaniei “Citește, Copile!”, care a avut loc în satul Viscri, din comuna Bunești, județul Brașov, unde pe parcursul unui weekend încărcat de energie dar și de emoție, a încercat să conducă  20 de copii, cu vârste cuprinse între 7 până la 15 ani, din medii defavorizate, pe drumul lecturii.

 

Mike Godoroja e muzician, însă mulți dintre noi îl știm ca realizator de emisiuni de radio şi televiziune de profil blues, rock sau jazz. Mike Godoroja povește, de fiecare dată, cu toată convingerea că românii au de ce să rămână acasă, în România. Artistul a avut posibilitatea să trăiască în Statele Unite, dar a rămas în țară.

Când îl auzi pe Mike Godoroja cum vorbește despre România, îți vine să întorci țara asta pe toate fețele și să o cunoști pe de-a întregul, spune Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii Dăruiește Românie!

Drumul acesta spre muzică l-am din copilărie. Muzica îmi definește viața. Am intrat în muzică organic. Am știut în fiinșa mea că evoluția într-un concert trebuie să fie susținută și de o însușire pe care mi-a dat-o Dumnezeu și asta a fost, de fapt, baza și chemarea mea pentru artă, declară Mike Godoroja.

Melodia Nopți de Sânziene, care este o lucrare pe care  a început-o acum 3 ani de zile, a gândit-o încă de la momentul de debut ca fiind o colaborare cu o voce feminină, și astfel, s-a indreptat către Crina Mardare, una dintre cele mai speciale artiste de pop-rock pe care le are țara noastră și mai mult de atât, o personalitate cu un gust elevat, cu o pregătire aparte și cu o dorință de a descifra, de a descoperi și de a deschide noi orizonturi. Ca atare a început această colaborare cântând-o de câteva ori live, după care a intrat în acest teritoriu care se numește studio. S-au lucrat peste 150 de canale de sunet și efectiv au fost peste 200 de ore de lucru, care au dus, până la urmă, la un rezultat care a surprins publicul.

Această piesă sta pe albumul Viață și este o declarație specială la magia legendei  Nopților de Sânziene, în care noi transmitem mesaje de dragoste într-un spațiu al eterului și din care ne vin la rându-ne încurajări de suflet. Tradiția noastră, tradiția românilor cuprinde multiple forme de legende – Sânziene este una dintre cele mai puternice și reprezentative pentru cultura noastră, pentru imaginea noastră în Europa și în lume, iar din punctul meu de vedere este o provocare asupra misterului, în sens pozitiv, pe care o implică dragostea și iubirea, declară Mike Godoroja.

 

Petruț Nechifor, jurnalist, realizator de emisiuni radio, la Radio Deea ne învăță cum se mixează la platane. Deci, fiecare dăruiește din cele mai frumoase experiențe, care, împreună, vor desena, în direct, vineri de vineri, de la ora 20.00, la TVR3, cele mai frumoase întâlniri, dintr-o vară în care ne propunem să acceptăm aceeași provocarea – Dăruiește Românie! De acesta dată, Petruț Nechifor a venit împreună cu DJ Magnettor, pentru care cǎlǎtoria  în lumea muzicii a început chiar din primii ani de viața când pǎrinții lui i-au insuflat această pasiune prin muzica clasicilor Bach, Mozart etc. Aceastǎ pasiune s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului iar pe măsură ce a ajuns la maturizare gusturile lui în privința muzicii au evoluat. Astfel, a fost atras din ce în ce mai mult de muzica electronică, trance-ul câstigând un loc aparte în viața lui.

Din dorința acerba de a face parte din aceasta formă de artǎ, în 2012 s-a alăturat echipei Radio DEEA ca DJ. Timp de 10 ani am mixat în cadrul emisiuni “Lost in Trancartǎub numele de scenǎ Sundancer. Anul 2018 a marcat începutul lui ca producător, cu release-uri la label-uri mari precum: Pure Trance, Perfecto Records, Blue Soho, Magic Island, Interplay, Suanda, Monster Tunes s.a.m.d. Piesa “The Sound of Happiness” sub aliasul Sundancer, a atras atenția celebrei publicații DJMag care a ales-o ca piesa nr 1 a lunii ianuarie 2020.

În 2022 împreunǎ cu echipa, a luat decizia cǎ este timpul pentru un rebranding, astfel cǎ a renunțat atât la numele de Sundancer, cât și la emisiunea pe care o susținea.Dupǎ câteva luni de pauzǎ, însǎ mult brainstorming, a lansat emisiunea “Magnetic Beats” sub noul nume de scena, Magnettor, Emisiunea se poate auzi LIVE în fiecare luni de la ora 22:00, bineînțeles doar la Radio DEEA.

În momentul de fațǎ este axat pe producție muzicalǎ încercând sǎ se îndrepte  către cele mai mari label-uri din industrie, şi totodatǎ, sǎ si  îmbunǎtǎțeasca skill-urile de DJ. Sper ca toatǎ munca de pânǎ acum sǎ i faciliteze intrarea la festivaluri și alte evenimente de muzicǎ electronică similare.

Magicianul Antonio face magii la mare înălțime, mai exact, la 2,20, ceea ce vom și în emisiunea “Dăruiește Românie!”. De mic visam să devin magician. Dar adevărul e că a fost din greșeală. Mai mult, această meserie m-a găsit pe mine. Ca să însumez în câteva cuvinte, totul a început în școala generală, unde făceam numere de magie colegilor și profesorilor. Nu era nimeni în toată școala să nu fi văzut o magie de a mea, eram un fel de vedeta școlii. Și un an mai târziu m-am trezit că făceam asta într-un restaurant și eram plătit. Și am zis, hey!, ar trebui să investesc ce câștig tot în magie. După care au urmat tot felul de experiențe minunate, turnee prin țară, prin Europa, colaborări cu diversi artiști foarte faini, precum Smiley, Loredana, Delia și Fuego, mărturisește Antonio.

Actorii Valentina Visarion și Cătălin Lungu n-au invitat să ne rezervăm locuri și pentru spectacolele de teatru la care suntem așteptați vara aceasta.

AP3 este o trupă de alternative-rock, formată în decembrie 2022, în București. Deși proiectul s-a format recent, cei cinci membrii au un background muzical bine-definit, cu rădăcini în trupe precum Iris, Partizan sau Marfar. Numele trupei vine de la numele solistului, Victor Apetrei, care este actor și a creat acest proiect din dorința de a cânta muzică rock. La aproximativ un an de la inființare, trupa a cântat la Festivalul de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni, dar și în cadrul lansării lungmetrajului “Mireasa Mortului”, în regia lui Cornel Gheorghiță. Cei cinci refuză să-și încadreze stilul într-o categorie anume, deoarece ei combină rock-ul cu mai multe genuri muzicale, în speranța de a obține un sound unic, specific lor.

 

Carmen Târnoveanu vă invită, vara aceasta, la cele mai frumoase întâlniri! În emisiunea Dăruiește Românie! Vinerea, de la 20.00, în direct, la TVR3.

Telespectatorii din străinătatea pot urmări sezonul estival Dăruiește Românie! în fiecare joi, de la ora 20.00, la TVR Internațional.

Păreri?

7 Post Views
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *