Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză bună de te lingi pe degete
2018-09-03 22:02:09

Multe dintre preparatele culinare pregătite în bucătăria fiecăruia dintre noi poartă de multe ori amprenta proprie de gust şi mai ales de aspect.

Chiar dacă e un fel principal sau un desert, ingredientele amestecate cu grijă şi multă pasiune au în final un rezultat remarcabil.

Preparatul din aceste imagini nu necesită un efort deosebit în a-l prepara şi nici foarte multe ingrediente

Pentru început se pun la fiert trei cartofi mari, care ulterior vor fi tăiaţi felii şi aşezaţi atât pe fundul cât şi pe pereţii unui vas de gătit la cuptor.

Într-un bol se amestecă un kilogram de carne de vită cu o ceapă tocată mărunt, frunze de pătrunjel tocat, boia de ardei, sare şi piper după gust.

Din acest amestec se fac bile rotunde asemeni unor chiftele care se aşază în vas peste feliile de cartofi deja aranjate.

După ce toate bilele de carne au fost aşezate în vas, se mai pun printre ele alte felii de cartof fiert.

Înainte ca vasul să fie pus la cuptor, se toarnă deasupra preparatului sos bechamel, iar apoi se presară brânză mozzarella rasă.

Vasul stă în cuptorul încălzit la 220°C pentru aproximativ 45 de minute până ce preparatul se gratinează căpătând o nuanţă arămie.

Când preparatul este gata, nu poţi rezista tentaţiei de a te linge pe degete deoarece fără indoiala acesta va fi extraordinar de gustos. Pofta buna!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *